MEI Massage Praktijk & Praktijk SPORTIFITMassage InfoBabyMassage CursusBeauty, Massage & MeerEmmett Techniek & SportblessuresTarievenContact en Zo
massagedrunen.nl
Massage Info

 

 

Informatie over onze massage behandelingen

Op de elektrische, in hoogte verstelbare massagetafel ligt een warmte deken die zorgt voor een weldadig gevoel tijdens de massage. Je ligt op deze verwarmde tafel en wordt toegedekt met grote handdoeken. De ruimte is warm, licht en sfeervol ingericht en op de achtergrond draait een zacht ontspannend muziekje. Voor de massage wordt een voedende olie gebruikt; deze hoef je thuis niet af te douchen. 

 Massage 30 minuten/45 minuten/60 minuten van het lichaam
Eerst word je op een zachte manier gemasseerd (strijkingen) om je lichaam los te maken en vertrouwd te raken met de aanraking. Vervolgens wordt door een wat sterkere druk afgewisseld met knedingen de doorbloeding gestimuleerd, het spierweefsel en bindweefsel losgemaakt en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Eventuele spierknoopjes en 'vastzittende' spieren krijgen tijdens dit deel van de massage extra aandacht. Ter afsluiting wordt de huid weer op een zachte manier met strijkingen gemasseerd en zal je hele lichaam heerlijk ontspannen aanvoelen. Heerlijk is het om hotstones te gebruiken bij massage (geen extra kosten). Deze warme stenen zorgen voor een diepere en effectievere werking van de massage.

Met een massage kun je voorkomen dat bepaalde klachten terugkeren. De massage is uitermate geschikt bij het voorkomen van migraine klachten (de deelmassage rug-nek-schouders is erg effectief hiervoor);  ter voorkoming van rugklachten en SI gewrichtpijn; ter voorkoming van RSI klachten; voor zwangere vrouwen (rugklachten, zware buik, schouderklachten etc) en bij “zware” of vermoeide benen.

Heb je last van stress ? Bij langdurige stress is je lichaam voortdurend in een soort van alarmfase. Dit kan zeker leiden tot psychische en lichamelijke klachten. Door massage wordt je meer bewust van je lichaam. Je hartslag daalt wat, je ademhaling wordt rustiger en dieper en je spieren ontspannen. De kans op langdurige stress ervaring wordt kleiner door je regelmatig te laten masseren en dus te ontspannen. De balans tussen draagkracht en draaglast wordt hierdoor hersteld. 

Voorbereiding op de massage
Wil je optimaal van de massage genieten, let dan op de volgende zaken:  zorg dat je niet met een volle maag aankomt; neem van te voren een warme douche of bad, zodat je spieren lekker warm zijn en je schoon bent; trek makkelijk zittende kleding en ondergoed aan (voor de heren geen boxer of onderbroek met langere pijpjes) en neem de tijd, zodat je niet te gehaast aan komt. Ben je wat verlaat, bel dan even.

Na afloop van de massage kan je rustig even bijkomen en jezelf aankleden. Ook kan je nog een glas water drinken. Het bevordert de afvoer van de afvalstoffen die bij de massage zijn vrijgekomen. Het is aan te bevelen thuis ook nog wat extra water te drinken.                                

De behandeling betaal je contant na afloop van de massage.  


 

MEI Massage Praktijk & Praktijk SPORTIFITMassage InfoBabyMassage CursusBeauty, Massage & MeerEmmett Techniek & SportblessuresTarievenContact en Zo